Welkom op de website van H.S.V. De IJzeren Man te Geldrop Mierlo.Voorzichtigheid gevraagd:


Zoals jullie wellicht hebben gehoord, hebben we op dit moment last van vissterfte op de Westelijke vijver (eiland vijver). De sterfte treft met name de onlangs uitgezette spiegelkarpertjes (K3).
Op donderdag 29 april jl. heeft CarpCare aan de vijver een onderzoek uitgevoerd. Twee zieke karpertjes zijn tijdens dat onderzoek onderzocht en tevens is de waterkwaliteit gecontroleerd.

Volgens dit onderzoek blijken de karpertjes besmet te zijn met een zeer besmettelijke parasiet die zich verspreidt door direct contact met de slijmlaag van de vis. De waterkwaliteit van de Westelijke vijver is bovengemiddeld goed en is niet de oorzaak van de verspreiding van deze parasiet.

De vereniging heeft veelvuldig contact met CarpCare en Sportvisserij Nederland over de nu te volgen stappen.

Wellicht ten overvloede wil ik jullie verzoeken de nodige hygiëne maatregelen ten aanzien van landingsnetten, en onthakingsmat in acht te nemen:
• Maak je landingsnetten, en onthakingsmat na elke vissessie schoon en laat deze goed drogen. De parasiet kan dan niet overleven en je voorkomt besmetting op het moment dat je in een ander water gaat vissen.
• Wissel niet van vijver tijdens dezelfde vissessie. Hiermee loop je het risico dat je de parasiet van de ene vijver naar de andere vijver overbrengt. Dit geldt vooral als je al een karper hebt gevangen en je materiaal in contact is geweest met de slijmlaag van de vis.
• Voor de meest gestelde vragen download pdf


Speciale Mededeling (covid-19):


Mocht je vrij gaan vissen dan graag de regels van het RIVM aanhouden
- Afstand bewaren
- Niet met meer als 3 personen gezamenlijk vissen.
- En zeker geen onderlinge wedstrijden organiseren.Mededeling:


ALV

Ivm de Corona maatregelen wordt de ALV uitgesteld tot nader bericht

Mededeling:


Vanaf donderdag 8 juli 18:00 t/m zondag 11 juli 12:00 is de Oostelijke vijver gesloten i.v.m. een karperwedstrijd.Via deze website proberen wij u zo optimaal mogelijk te informeren over onze vereniging en haar activiteiten.
Mocht u contact met ons op willen nemen dan kan dat uiteraard.
U kunt ons bereiken via email: info@de-ijzerenman.nl of schriftelijk via een van de bestuursleden (zie onder 'Contact')

Als u bij ons komt vissen, zorg dan voor de juiste vergunningen. Er wordt regelmatig gecontroleerd. Onder de knop 'vergunningen' kunt u zien welke documenten vereist zijn, wat deze kosten en waar deze te verkrijgen zijn.

Nachtvissen* of bivakkeren is bij ons NIET toegestaan. Er mag gevist worden vanaf één uur voor zonsopgang tot twee uur na zonsondergang.
*alleen toegestaan voor een gelimiteerd aantal nachtvisvergunninghouders

Wij wensen u veel hengelplezier op onze vijvers.

Sponsoren:

Pim bhv/plus

Marga kookt

Stracc

OK-E

SVO Sportvis Outlet


Beleef water en tuin

Manege de Meijldijk

zbc automatisering

Bouwbedrijf Lingers van de Paal